Det uartige barn

Metalmusikkens mange ansigter

Hvis der er nogen, der altid har ramt plet, når det kommer til at provokere, så er det metalmusikere. Verden vil forarges, og de har leveret gang efter gang. Men heldigvis er provokationer ikke nok til at få et stort publikum verden over. Det kræver samtidig dygtige musikere, sange med indhold og evnen til at levere på scenen hver eneste gang.

Og de store har altid fulde huse, lige meget hvor i verden de så end spiller. De imponerer deres publikum med stramme rytmer og fantastisk sceneshow, der når både dem, der hopper og leger mosh pit forrest, til dem, der står bagerst i salen eller på stadion.

Dem, der lyttede med fra starten til i slutningen af 1970’erne har stadig masser af LP’er stående på hylderne. Skiver, der er stor rift om i de forretninger, der har specialiseret sig i den slags. Det er en særlig lyd med særlige bands, og de er i høj kurs.

Det er musik for alle

Mange forventer, at tilskuerne til koncerterne alle er klædt i sort og i læder. Det er folk med tatoveringer og piercinger, der folder sig ud. Men det er faktisk alle typer, der kommer til koncerterne. Du ser pæne og velklædte typer, måske i det sidste nye fra Lyle and Scott eller tilsvarende. Du ser piger i kjoler. Du ser alle typer af mennesker fra alle dele af samfundet.

Det er det, der gør heavy så spændende. God musik rammer nemlig bredt og tiltrækker alle den slags mennesker, der finder det interessant. De mødes over musikken, hvor det er fællesskabet for dem alle. Mennesker, der næppe ville møde hinanden på andre måder, fordi de kommer alle steder fra, men de mødes her, og de har en glødende hjerte for den samme musik.

Det er en kollektiv glæde, og er det en god koncert, som det forventes at være, så vil stemningen efterfølgende være fantastisk. Der er fyldt med mennesker, som oplevelsen kan deles med, og et fællesskab som det, finder man ikke mange andre steder.

Det er små historier

Musikerne selv fortæller små historier i deres sange. Store emner, som alle går op i. Der kombineres med den store lyd. Og så leveres den med smæk på. Du skal ikke være i tvivl om, at der er tale om livemusik. Alle sange er genkendelige, men de får altid en lidt anderledes indpakning. Her kan alle på scenen folde sig ud og give musikken noget mere, end der er muligt i en studieudgave,

Det er gaven til publikum, der kan nyde en ny fortolkning af et nummer, som gør oplevelsen endnu mere speciel. Både de bedste numre, som alle forventer bliver spillet, over til de nyere, som altid er en del af en liveoplevelse.

ashe